3 érv a belföldi utazás mellett

2019-02-20 13:20

Hírek Utazás

Minden évben megtervezzük az éves nyaralásunkat - hogy hol legyen, mikor menjünk, mennyi időre, mekkora legyen a büdzsé. De vajon hányszor tervezünk olyan nyaralást, vagy hétvégi pihenést, amelyben a főszereplő egy magyarországi helyszín? Pedig a belföldi utazásnak számos előnye van, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

1. Gazdaságos megoldás

Belföldi utazás esetén általában autóval, vagy vonattal utazunk. Tény, hogy manapság a fapados légitársaságoknak köszönhetően nagyon olcsón eljuthatunk Európa bármely nagyvárosába, azonban az ottani utazási költségek és a reptéri transzfer miatt a végső összeg általában sokkal nagyobb szokott lenni. Emellett a repülőre felvihető poggyász súlya és mennyisége igen korlátolt, autó és vonat esetében ez a probléma nem áll fenn. És az sem okoz gondot, ha a kis kedvencünket is magunkkal vinnénk.2. Nincs szükség külön biztosításra, idegennyelvű segítségre

Sokan félnek a külföldi utazástól, hiszen mindenféle ügyintézés sokkal nehezebb egy olyan nyelven, amit nem beszélünk tökéletesen. Legyen szó akár útbaigazításról, esetleg egészségügyi ellátásról, ha Magyarországon belül utazunk, biztosan könnyebben tudunk segítséget kérni, illetve az ország egész területén érvényesek a papírjaink, a biztosításunk, a cafeteria lehetőségeink, a valutánk.

3. Közelebb kerül hozzánk a történelem

A középiskolai években végigkísér a magyar történelem, amit a könyvekből látunk és amit a tanáraink elmondanak. Mégis sokkal közelebb érezhetjük magunkhoz Magyarországot, ha meglátogatjuk a történelmi nevezetességeket. Gondoljunk csak bele, amikor külföldre utazunk, meg szeretnénk nézni a nevezetességeket. Ezt itthon miért nem tesszük meg?