5 klassz strand vidéken

2019-06-19 14:52

Utazás

Ha azt hiszed csak a Balatonról lesz szó ebben a cikkben, akkor tévedsz! Bemutatjuk az ország legjobb vidéki strandjait!

Hajdúszoboszló

Az ország egyik legnagyobb vidéki strandja, aminek belső termálfürdős része is van. Számos gyermekmedence, tengerparti medence kalózhajóval, sportmedence, hidegvizes élménymedence és termálvizes gyógymedence tarkítja a tájat. Ne feledkezzünk meg az aquaparkról sem. Óriási csúzdákon tehetik próbára bátorságukat a kicsit és nagyok is. Nem ámítás, egy naturalista részleg is található a strandon belül. Számos étkezési és italozási lehetőség közül lehet választani. Ez a strand akár több napos élmény is lehet az egész családnak.

alt text


Magyarhertelend

Baranya megyében található Magyarhertelend. Nem is gondolná az ember, hogy egy 11 medencés strandot rejt a városka. Igazi komplexum és szaunaparadicsom fürdő, amit télen is élvezhetnem a látogatók. Babaúszás, sóbarlang és étterem is várja a fürdőzőket. A beltéri egységben nem csak termálvíz, de élménymedence is van. A naturalista napozó is szériatartozék, így minden igényt kielégítő strandról van szó.


alt text


Hagymatikum – Makó

Makovecz Imre tervei alapján készült ez a csodás fürdő Makón. Kültéri és beltéri egységei is üzemelnek. Káprázatos a kialakítása, a nevéből is kitalálható, hogy a makói hagymát akarták szimbolizálni. Kültéri napozó, gyógymedence, gyermekmedencék, úszómedence, élménymedence, csúszdapark is használható. Beltéren is számos medence szolgálja a pihenők kényelmét és egy kisebb vízesés is díszíti a medencét. Szaunaparkban tisztulhatunk meg a káros anyagoktól és akár beauty szolgáltatásokat is igénybe vehetünk.

alt text


Balatonfüred Esterházy strand

Gyönyörű plázs, tihanyi panoráma, könnyű megközelíthetőség és fantasztikus infrastruktúra jellemzi a füredi strandot. Folyamatosan tisztítják a medret így gyerekeseknek is kiváló választás lehet. Aki a Balatonból csak a kilátást kedveli épített medencében is pancsolhat a strandon. Természetesen csúszda is szolgálja a kiváló szórakozást.


alt text


Holdfény strand – Gárdony

A Velencei-tó egyik legszebb strandja a gárdonyi Holdfény strand, ami ráadásul ingyenesen látogatható szabadstrand. Lassan mélyülő víz, homokos part, tengerpartot idéző napernyők járulnak hozzá a nagyszerű kikapcsolódást. Büfé is van és akár kenuzni is lehet.

alt text