5 fantasztikus strand Budapesten és környékén

2019-06-17 14:23

Utazás

Itt a kánikula ez már nem vitás. Ilyenkor a legjobb egy hűvös szobában hideg frissítőket kortyolgatva tv-t nézni. Bocsánat. Nem is ez a legjobb, hanem kimenni a szabadba és pancsolni a családdal és barátokkal, természetesen szigorúan betartva az íratlan szabályokat. Sok, alkoholmentes ital, naptej, fejfedő és árnyékban pihenés. De lássuk, mik a legklasszabb strandok Budapesten és a környékén!

Palatinus Strandfürdő

Az örök klasszikus a műfajban, igazi veteránként terül el a Margitszigeten hatalmas parkjával és számos medencéjével. Van itt meleg vizes termál medence, hidegebb élmény medence, csúszdás gyerek medence és még számos opció. Finom ételek, hideg italok és bőséges árnyék van még terítéken. A nagy melegben azért lehet tömegre számítani, de garantáltan mindenki elfér a hatalmas területen.

alt text


Lupa-tó

Óbudán terül el a régi bányatóból átalakított strand. Mini tengerpartnak is hívják a fehér homokos partrész miatt. Két féle belépő is váltható, így mindenki megtalálja a pénztárcájához illő partszakaszt. Bérelhetők napágyak és napernyők is. Természetesen étkezési és italozási lehetőségek is vannak. Aki a vízi sportok szerelmese az is megtalálja a számítását a Lupán, hiszen a búvárkodástól kezdve a flyboardig mindent ki lehet próbálni.

alt text


Csillaghegyi Strandfürdő


Aki a csendesebb, kisebb fürdőhelyeket kedveli, annak ajánljuk a Csillaghegyi strandot. Kevesebb egység van, de kevesebb az ember is. Van wellness részleg, szauna, kinti hideg vizes medence és termál részleg is. Árnyas fák alatt lehet hűsölni és élvezni a nyarat.

alt text


Gyömrői tófürdő
Alig 40-50 perc autózásra van Gyömrő települése, ahol egy eldugott kis gyöngyszem, a gyömrői tó található. Fürdésre átalakított tóról van szó, ami mindenkinek nagyszerű kikapcsolódás. A szolgáltatások viszonylag szűk körűek, hiszen lehet fürödni, napozni, enni és inni, de az 1.000 Ft-os belépő mellé nem is kell több! Érdemes időben érkezni, mert a helyiek is előszeretettel látogatják a tavat meleg nyári napokon.

alt text


Ráckeve Aqua-Land
Egy mini Mogyoródnak is hívhatjuk, hiszen itt is vannak csúszdák, vizes játszótér, gyerek medence, élmény medence, de mindezek mögött eldugva 2 termék medence is megbújik az árnyas fák alatt. Ezeknél a medencéknél nincs gyerekzsivaj, csak nyugalom és pihenés. A családosoknak azonban számos gyerek program áll rendelkezésre. Éttermekben, csárdában sincs hiány. Mivel egy hotelhez kapcsolódik a strand, így akár éjszakára is maradni lehet. A wellness részlegen megtalálható még benti medence, szauna is.

alt text

Ne maradjatok otthon a nyári hétvégéken, hiszen számos strand vár Budapesten és környékén!