Hosszú hétvége belföldön!

2019-03-19 20:37

Utazás

Ha itt a hosszú hétvége, nem szükséges messze utazni ahhoz, hogy kikapcsolódjunk. Magyarország számos olyan úticéllal rendelkezik, amire érdemes rászánni pár napot!

Pécs
Az egyik legnagyobb városunk számos nevezetességgel. Az enyhe mediterrán éghajlatnak köszönhetően kellemes a tavasz és az ősz sem olyan hideg. A Mecsek lankáiról nagyszerű a kilátás a tájra. A város pezsgő éjszakai élettel bír és számos történelmi látnivaló is van. Itt található a híres Zsolnay porcelángyár is vagy a Zsolnay negyedként emlegetett kulturális városrész. A tv toronyból országhatáron túlra is ellátni. A török kor számos emléke maradt meg teljesen épen a városban, de akár Vasarely híres festményeit is megnézhetjük nem messze a főtértől. A villányi borvidék sincs messze!

Szeged
Az ország déli részén fekvő városunk alig másfél óra autóút csak a fővárostól. A napfény városának is nevezik, hiszen itt a legmagasabb a napos órák száma az országban. Történelmi látnivalói közül a Dóm tér, a Széchenyi tér és a Szent István tér a víztoronnyal emelkednek ki. Ezeken kívül azonban hatalmas vadasparkkal, nyüzsgő éjszakai élettel és fürdőkkel is várja a látogatókat Szeged városa. Makó sincs messze, ahol a Makovecz Imre által tervezett Hagymatikum gyógyfürdőben is pihenhetünk.

Győr
5 folyó városa a Kisalföld megyeszékhelye. Gyönyörű parkok, nagyszerű éttermek, termálfürdő és történelmi belváros. Hosszú sétákat lehet tenni a folyó partokon, megnézni a várat és a Karmelita templomot, vagy éppen inni egy hideg fröccsöt a Széchenyi téren. Tavasztól őszig számos gasztro fesztiválnak ad otthont a város, többek között a fröccs-, bor- és pálinka fesztiválnak is. Tavasszal a gyerekek kedvére tesznek a városlakók, hiszen minden évben megrendezik a Győrkőc fesztivált, ahol minden a legkisebbek körül forog. A szomszédos pannonhalmi borvidék pedig a minőségi borokat kedvelőket is meg fogja hódítani!