Hosszú hétvége külföldön!

2019-03-19 20:38

Utazás

Jön a jó idő és jönnek a hosszú hétvégék. De hol is töltsük el ezeket a szabad napokat, ha nem szeretnénk otthon kuksolni? Most pár közeli de külföldi helyszínt mutatunk be nektek.

Prága
A cseh sörfőváros még mindig nagyszerű úticél. Itt találkozik a történelem és a szórakozás. Finomabbnál finomabb sörök és ételek társaságában fedezhetjük fel a város hihetetlen történetét. Minden sarkon van egy saját történelemmel rendelkező kiskocsma, ahol a törzsvendégeken kívül a turistákat is szívesen látják. Gasztronómia terén sem utolsó a város, hiszen ez a káposztás, sertéshúsos, knédlis ételek hazája.
alt text


Ljubljana és Bled
A szlovén főváros autós távolságra van és végig autópályán megközelíthető. Fantasztikusan nyüzsgő, élettel teli hely. Már városon belül is nagyszerű történelmi helyeket nézhetünk meg, köztük a libegővel megközelíthető várat. Ha azonban többre vágyunk, el tudunk látogatni a nagyjából 1-2,5 órára lévő Bled tavához. Mesébe illő táj veszi körül a tavat, és a közepén lévő kis szigetre is behajózhatunk. A szlovén konyha is nagyszerű!
alt text


Krakkó
Pont elég nagy, mégsem zsúfolt, bőven van látnivaló és gasztronómiailag is tökéletes desztináció, ez Krakkó! A romkocsmák és pierogi otthona! Hatalmas sétákat lehet tenni a történelmi városban és megkóstolni a helyi söröket. Ha nem lenne elég maga Krakkó, akkor könnyen eljuthatunk Wieliczka híres sóbányájába, ami egy lenyűgöző, egész napos élmény. Nincs messze Auschwitz sem, ami magyar történelemhez köthető gyökerei miatt szintén népszerű a magyar turisták körében.
alt text