Hosszú hétvége a Mátrában

2019-10-18 11:27

Utazás

Sokan leginkább a wellnesses, pihenős hosszú hétvégéket kedvelik, de mi lenne, ha össze lehetne kötni a wellnesst egy kis aktív pihenéssel, túrázással is?

Nem is gondolná az ember, mennyi minden látnivaló van a Mátrában! Parádon számos szállás kínál pihenései lehetőséget akár teljes étkezéssel. Ha kényelmesen berendezkedtünk pedig irány az erdő! Rengeteg túraútvonal közül válogathatunk nehézségtől és időhossztól függően. Mindenki megtalálja a neki leginkább tetszőt.

 
alt text
 
Felmászhatunk a Gatya-tetőre vagy Mátra-bércre és Magyarország legmagasabb pontját, a Kékest is itt találjuk.
Sástó közelében találjuk Magyarország legnagyobb kalandparkját, a hihetetlen Oxygen Adrenalin Parkot.
Az Ilona-völgyben pedig megnézhetjük Magyarország legnagyobb vízesését. Egyik legexkluzívabb kastélyszállónkat is itt találjuk a parádsasvári kastélyban, nem messze tőle történelmünk sötét foltja, a leghírhedtebb kényszermunkatábor helyén megnyílt Recski Nemzeti Emlékpark terül el.

A Mátra leghíresebb várromja a siroki vár is megérdemel egy utazást, a középkori várak szerelmesei még Kisnánán találnak érdekesebb romokat.
 
alt text
 
Gyöngyöst a Mátra kapujának is nevezik. Nagyon hangulatos kis belvárosával, a legnagyobb ferences könyvtárral, a gyönyörűen felújított Orczy-kastélyban egy teljes mamut csontvázzal, gyönyörű kerttel, pálmaházzal vár minket.

Nem fog csalódni, aki ősszel a Mátrát választja úticéljának, hiszen az ősz színei elképesztően festik meg a hegyeket és az erdőket!